Startuj z namiNapisz do nasDodaj do ulubionych
   
 
Dodawanie Komentarzy

POWRÓT


weasleyowie

1.woda
2.pieprz
3.sól
4.mleko
5.otręby
...i sporo odwagi by to wypić


filip128

co to za składnik - sok z wi¶ni,


filip128

co to za składnik - sok z wi¶ni,


Ponurak

Ciasteczka antydementorowe
Bierzemy miskę, wsypujemy, wkładamy i wlewamy do niej:
50 g mąki,
25 g kakao,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
50 g cukru (przepis oryginalny mówi o 70 g cukru pudru, ja wolę mniej i brązowego),
50 g miękkiego masła (wyjętego z lodówki nieco wcześniej),
1 rozkłócone jajko,
1 łyżeczkę likieru pomarańczowego lub soku z pomarańczy (ale sok z cytryny lub nic też się nada).

Następnie chwytamy za łyżkę i jej wypukłą stroną zagniatamy składniki na klejącą się, brązową masę. Wkładamy miskę do lodówki lub zamrażalnika, aż ciasto dobrze się schłodzi (uwaga na niebezpieczeństwo zamrożenia na kość!).
Włączamy piekarnik na 200 stopni C. Na talerzyk wysypujemy sporo cukru pudru, lepimy ze schłodzonego ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego i solidnie obtaczamy w cukrze. Polecam formowanie przez toczenie kulek po talerzu (mimo schłodzenia ciasto nadal nieco się klei). Wyjdzie 12-16 kulek. Układamy na wyłożonej papierem blaszce w sporych odstępach (rosną!) i wkładamy do piekarnika na 10 minut.

Jemy i dziwimy się, że już nie ma...


Ponurak

Ciasteczka antydementorowe
Bierzemy miskę, wsypujemy, wkładamy i wlewamy do niej:
50 g mąki,
25 g kakao,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
50 g cukru (przepis oryginalny mówi o 70 g cukru pudru, ja wolę mniej i brązowego),
50 g miękkiego masła (wyjętego z lodówki nieco wcześniej),
1 rozkłócone jajko,
1 łyżeczkę likieru pomarańczowego lub soku z pomarańczy (ale sok z cytryny lub nic też się nada).

Następnie chwytamy za łyżkę i jej wypukłą stroną zagniatamy składniki na klejącą się, brązową masę. Wkładamy miskę do lodówki lub zamrażalnika, aż ciasto dobrze się schłodzi (uwaga na niebezpieczeństwo zamrożenia na kość!).
Włączamy piekarnik na 200 stopni C. Na talerzyk wysypujemy sporo cukru pudru, lepimy ze schłodzonego ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego i solidnie obtaczamy w cukrze. Polecam formowanie przez toczenie kulek po talerzu (mimo schłodzenia ciasto nadal nieco się klei). Wyjdzie 12-16 kulek. Układamy na wyłożonej papierem blaszce w sporych odstępach (rosną!) i wkładamy do piekarnika na 10 minut.

Jemy i dziwimy się, że już nie ma...


Lol ja ^^

Piwo kremowe

- woda sodowa
- masło
- śmietanka
- toffi

Przygotowanie:
Wlej wodę sodową do szklanki, a masło i toffi do małej miski. Włóż miskę do mikrofalówki i rozpuść składniki (można wykorzystać też rondelek do podgrzania). Teraz podgrzej wodę – ale tylko troszkę (ma być ciepła). Dolej do wody rozpuszczane masło i tofii oraz wlej śmietankę (jak tą do kawy). Wymieszaj wszystko. Życzę smacznego ^^


Ron Wesley

wszystkie przepisy fajne nie muszę kupować w sklepiku Freda i goyrga


Ron Wesley

wszystkie przepisy fajne nie muszę kupować w sklepiku Freda i goyrga


izabella

MAGICZNIE PYSZNE MUFINKI
-4 jajka
-szklanka cukru
-cały cukier do pieczenia
-dwie szklanki mąki tortowej
-pół szklanki mąki ziemniaczanej
-dwie płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
-250g roztopionej margaryny Kasi
dokładnie wymieszać,wlewać do foremek na babeczki lub do wąskiej brytwanki wyłożonej papierem do pieczenia.
piec w temperaturze 180 stopni przes godzine.


izabella

MAGICZNIE PYSZNE MUFINKI
-4 jajka
-szklanka cukru
-cały cukier do pieczenia
-dwie szklanki mąki tortowej
-pół szklanki mąki ziemniaczanej
-dwie płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
-250g roztopionej margaryny Kasi
dokładnie wymieszać,wlewać do foremek na babeczki lub do wąskiej brytwanki wyłożonej papierem do pieczenia.
piec w temperaturze 180 stopni przes godzine.


izabella

MAGICZNIE PYSZNE MUFINKI
-4 jajka
-szklanka cukru
-cały cukier do pieczenia
-dwie szklanki mąki tortowej
-pół szklanki mąki ziemniaczanej
-dwie płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
-250g roztopionej margaryny Kasi
dokładnie wymieszać,wlewać do foremek na babeczki lub do wąskiej brytwanki wyłożonej papierem do pieczenia.
piec w temperaturze 180 stopni przes godzine.


nxtmwc@gmail.com

Major thanks for the blog.Really thank you!


wmunexark@gmail.com

Really informative article post.Much thanks again. Keep writing.


unxqnf@gmail.com

You lose today, is later regret once Polo ralph lauren pas cher


annpfuxhq@gmail.com

Major orientation! I come here all of the time! Preserve up the fantabulous achievement!


whdhad@gmail.com

Excellent weblog here! Also your web site lots up fast! What web host are you using? Can I am getting your affiliate link for your host? I desire my site loaded up as fast as yours lol


idjzsanmfal@gmail.com

Thanks again for the post.Really looking forward to read more. Much obliged.


Czarodziej

Ten sposób na eliksir miłości jest dość znany i łatwo można go znaleźć w internecie:

Potrzebne będą:

-Owoc gługu - miłość, dobroć, radość dla serca

-Kozieradka - ziele filozofów, mądrość, stateczność

-Owoc kminku - podgrzewacz uczuć

-Anyżek - delikatność, wrażliwość

-Cynamon, wanilia - do smaku(po łyżeczce)

-1 butelka wina czerwonego, gronowego, wytrawnego

-Miód

Wszystkie zioła są dostępne w aptece.
Przygotowanie:

Wino wlać do garnka. Wsypać wszystkie zioła i zamieszać. Przykryć garnek, postawić w zacienionym miejscu na minimum 12 godzin.
Po upływie tego czasu garnek postawić na ogniu i gotować kilka minut (około 5-7 minut). Następnie eliksir zdjąć z ognia, przecedzić , dodać miodu lub syropu klonowego do smaku. Aby pozbawić wywar alkoholu możesz eliksir jeszcze postawić na ogniu i przez około 15-20 minut go podgrzewać.

Oprócz tego sposobu jest wiele innych "metod" przyrządzenia eliksiru miłości.


Czarodziej

Ten sposób na eliksir miłości jest dość znany i łatwo można go znaleźć w internecie:

Potrzebne będą:

-Owoc gługu - miłość, dobroć, radość dla serca

-Kozieradka - ziele filozofów, mądrość, stateczność

-Owoc kminku - podgrzewacz uczuć

-Anyżek - delikatność, wrażliwość

-Cynamon, wanilia - do smaku(po łyżeczce)

-1 butelka wina czerwonego, gronowego, wytrawnego

-Miód

Wszystkie zioła są dostępne w aptece.
Przygotowanie:

Wino wlać do garnka. Wsypać wszystkie zioła i zamieszać. Przykryć garnek, postawić w zacienionym miejscu na minimum 12 godzin.
Po upływie tego czasu garnek postawić na ogniu i gotować kilka minut (około 5-7 minut). Następnie eliksir zdjąć z ognia, przecedzić , dodać miodu lub syropu klonowego do smaku. Aby pozbawić wywar alkoholu możesz eliksir jeszcze postawić na ogniu i przez około 15-20 minut go podgrzewać.

Oprócz tego sposobu jest wiele innych "metod" przyrządzenia eliksiru miłości.


Czarodziej

Ten sposób na eliksir miłości jest dość znany i łatwo można go znaleźć w internecie:

Potrzebne będą:

-Owoc gługu - miłość, dobroć, radość dla serca

-Kozieradka - ziele filozofów, mądrość, stateczność

-Owoc kminku - podgrzewacz uczuć

-Anyżek - delikatność, wrażliwość

-Cynamon, wanilia - do smaku(po łyżeczce)

-1 butelka wina czerwonego, gronowego, wytrawnego

-Miód

Wszystkie zioła są dostępne w aptece.
Przygotowanie:

Wino wlać do garnka. Wsypać wszystkie zioła i zamieszać. Przykryć garnek, postawić w zacienionym miejscu na minimum 12 godzin.
Po upływie tego czasu garnek postawić na ogniu i gotować kilka minut (około 5-7 minut). Następnie eliksir zdjąć z ognia, przecedzić , dodać miodu lub syropu klonowego do smaku. Aby pozbawić wywar alkoholu możesz eliksir jeszcze postawić na ogniu i przez około 15-20 minut go podgrzewać.

Oprócz tego sposobu jest wiele innych "metod" przyrządzenia eliksiru miłości.

« 1 3 4 5 6 7 8 9 »


Dodaj własną notkę:
Nick: E-mail lub strona www:  
POWRÓT

| Script by Alex

 





  
Kolonie Harry Potter:
Kolonie Travelkids
  
Konkursy-archiwum

  

ŻONGLER
KSIĘGA HOGWARTU

Nasza strona JK Rowling
Nowości na stronie JKR!

Związek Krytyków ...!
Pamiętnik Miesiąca!
Konkurs ZKP

PAMIĘTNIKI : KANON


Albus Severus Potter
Nowa Księga Huncwotów
Lily i James Potter
Nowa Księga Huncwotów
Pamiętnik W. Kruma!
Pamiętnik R. Lupina!
Pamiętnik N. Tonks!
Elizabeth Rosemond

Pamiętnik Bellatrix Black
Pamiętnik Freda i Georga
Pamiętnik Hannah Abbott
Pamiętnik Harrego!
James Potter Junior!
Pamiętnik Lily Potter!
Pamiętnik Voldemorta
Pamiętnik Malfoy'a!
Lucius Malfoy
Pamiętnik Luny!
Pamiętnik Padmy Patil
Pamiętnik Petunii Ewans!
Pamiętnik Hagrida!
Pamiętnik Romildy Vane
Syriusz Black'a!
Pamiętnik Toma Riddle'a
Pamiętnik Lavender

PAMIĘTNIKI : FIKCJA

Aurora Silverstone
Mary Ann Lupin!
Elizabeth Lastrange
Nowa Julia Darkness!

Joanne Carter (Black)
Pamiętnik Laury Diggory
Pamiętnik Marty Pears
Madeleine Halliwell
Roxanne Weasley
Pamiętnik Wiktorii Fynn
Pamiętnik Dorcas Burska
Natasha Potter
Pamiętnik Jasminy!

INKUBATOR
Alicja Spinnet!
Pamiętnik J. Pottera
Cedrik Diggory
Pamiętnik Sarah Potter
Valerie & Charlotte
Pamiętnik Leiry Sanford
Neville Longbottom
Pamiętnik Fleur
Pamiętnik Cho
Pamiętnik Rona!

Pamiętniki do przejęcia

Pamiętniki archiwalne

  

CIEKAWE DZIAŁY
(Niektóre do przejęcia!)
>>Księgi Magii<<
Bestiarium HP!
Biografie HP!
Madame Malkin
W.E.S.Z.
Wmigurok
OPCM
Artykuły o HP
Chatka Hagrida!
Plotki z kuchni Hogwartu
Lekcje transmutacji
Lekcje: eliksiry
Kącik Cedrica
Nasze Gadżety
Poznaj sw�j HOROSKOP!
Zakon Feniksa


  
Co sądzisz o o zakończeniu sagi?
Rewelacyjne, jestem zachwycony/a!
Dobre, ale bez zachwytu
Średnie, mogłoby być lepsze
Kiepskie, bez wyrazu
Beznadziejne- nie dało się czytać!
  

 
© General Informatics - Wszystkie prawa zastrzeżone
linki